![Lammfilets mit Lavendel Lammfilets mit Lavendel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8903FDFA-260D-4D6E-8CD2-7A47D930F30C/Derivates/55bfef54-9af0-46ee-af8f-ebe05c58b9d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Lammfilets (ca. 7 Stück)
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 EL Lavendel, getrocknet
- 3 Stängel Basilikum
- 4 Stängel Petersilie
- 4 Stängel Thymian
- 2 Knoblauchzehen, angedrückt
- 20 g Butter, in 2 Stücken
- 1650 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1843 kJ / 440 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lammhüften mit Speckbohnen
1 Std. 30 Min
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1 Std. 30 Min
Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
1 Std. 50 Min
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1 Std. 25 Min
Lammhüften mit Speckbohnen
1 Std. 30 Min
Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette
1 Std. 30 Min
Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
1 Std. 50 Min
Rinderfilet Sous-Vide für sechs
1 Std. 30 Min
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1 Std. 25 Min
Sous-vide-Rinderfilet mit Süßkartoffelpüree und Marsala-Sauce
2h 20min
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20min
Kalbskoteletts Sous-vide
1 Std. 10 Min