Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Knoblauchzehen, davon 2 angedrückt
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt
- 20 g schwarzer Sesam
- 2 Frühlingszwiebeln, in feinen Ringen
- 20 g Sesamöl, geröstet
- 1 - 1 ½ TL Zucker
- ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 40 g Reisessig
- 40 g Sojasauce
- 1400 g Wasser
- 10 g Zitronensaft
- 2 Entenbrustfilets, mit Haut (à ca. 350 g)
- Pfeffer zum Würzen
- 2 TL rote Thai-Currypaste
- 2 Stängel Zitronengras, längs halbiert, in Stücken
- 4 Kaffir-Limettenblätter, frisch
- 8 Scheiben Ingwer, frisch (ca. 1 mm dünn)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4166 kJ / 996 kcal
- Białko
- 68 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 76 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
2h
Thai-Entenbrust mit Sesamvinaigrette
1h 30min
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1 Std. 20 Min
Hähnchen Teriyaki
2h
Tintenfischringe aglio e olio
1 Std. 20 Min
Hähnchen Teriyaki
2h
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1 Std. 20 Min
Roastbeef mit Kartoffelecken und Kerbelremoulade
1h 30min
Hähnchen Teriyaki
2h
Kalbskoteletts Sous-vide
1h 10min
Glasiertes Schweinefleisch mit Vermicelli
1 Std. 20 Min
Slow Cooking Beef Madras
3h