Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Putello
- ½ TL Salz
- 2 Lorbeerblätter
- 1 Zwiebel, geviertelt
- 1 EL Pfefferkörner, bunt
- 100 g Weißwein, trocken
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 600 g Putenbrust, ohne Haut, am Stück
Tonnato-Sauce und Fertigstellung
- 180 g Sonnenblumenöl
- 1 Ei
- 1 TL Zitronensaft
- 2 TL Senf
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Salz
- 3 Sardellenfilets, in Öl, abgetropft
- 1 Dose Thunfisch, in Lake, naturell, (Abtropfgew. 150 g), abgetropft
- 25 g Kapern, abgetropft
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 111 kJ / 267 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomato Tonnato
15min
Möhren in Zitronenöl
45min
Salsa Verde
10 min
Vitello Tonnato
48j
Linsentatar mit Räucherforelle
45min
Mojo für Meeresfrüchte
10 min
Graved Lachs
48j
Jakobsmuscheln mit Kapern-Limetten-Sauce
20 min
Thunfischpâté
4h 20min
Lachsterrine mit gepfefferter Crème fraîche
1h 20 min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 min
Iberico-Schinken-Creme
10 min