Erdäpfelschaumsuppe mit Steinpilzen

Erdäpfelschaumsuppe mit Steinpilzen

4.6 135 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Steinpilze, getrocknet
    20 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken (2 cm)
    300 g
  • Weißwein, trocken
    50 g
  • Wasser
    600 g
  • Schlagobers
    250 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehe klein
    1
  • Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
    1
    2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Salz
    3 Prisen
  • schwarzer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    ¼ TL
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Crème fraîche
    4 EL
  • frische Petersilie Blättchen abgezupft und gehackt
    4 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 422 kcal / 1767 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 156 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...