Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topfencreme
- 4 Gelatineblätter
- 200 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 50 g Orangensaft, frisch gepresst
- 300 g Naturjoghurt, 3,5% Fett
- 250 g Topfen, 20% Fett
- 50 - 60 g Staubzucker, nach Geschmack
Beerenspiegel
- 50 g Rotwein
- 2 TL Maisstärke
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 2 Prisen Kardamom, gemahlen
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- 1 - 2 EL brauner Zucker, nach Geschmack
-
200
g Beeren, gemischt, frisch, zum Garnieren
lub 200 g Beeren, gemischt, TK, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1360 kJ / 325 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 232 mg
Alternatywne przepisy
Topfenstrudel
2h 10min
Nougatparfait mit Zwetschkenkern
4h 20min
Panna Cotta
3h 40min
Marillen-Mascarpone-Eis
3 godz. 35 min
Topfensoufflé mit Himbeersabayon und -Sorbet
5h 15min
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55min
Kürbiskernparfait
5 Std. 45 Min
Apfeltiramisu mit Kürbiskernöl
3 godz. 45 min
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35 Min
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5h 20min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 Std. 35 Min
Schneewittchentorte
5h