Topfencreme mit Beerenspiegel

Topfencreme mit Beerenspiegel

4.7 167 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 45 min
8 Portionen

Składniki

Topfencreme
  • Gelatineblätter
    4
  • Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Orangensaft frisch gepresst
    50 g
  • Naturjoghurt 3,5% Fett
    300 g
  • Topfen, 20% Fett
    250 g
  • Staubzucker nach Geschmack
    50 - 60 g
Beerenspiegel
  • Rotwein
    50 g
  • Maisstärke
    2 TL
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Kardamom, gemahlen
    2 Prisen
  • Nelken, gemahlen
    1 Prise
  • brauner Zucker nach Geschmack
    1 - 2 EL
  • Beeren, gemischt, frisch zum Garnieren
    200 g
    200 g Beeren, gemischt, TK, zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 325 kcal / 1360 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 232 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...