Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Erdäpfel, mehlig, geschält, 350 g in Würfeln (1 cm) und 350 g in Stücken
- 1000 g Wasser
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 3 TL Kümmel, ganz, etwas mehr zum Dekorieren
-
4
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Hühnersuppenwürfel (für 0,5 l) - 200 g frische Pilze, in Scheiben
- 5 EL Butterschmalz
- ½ TL Salz, etwas mehr für die Pilze
- 1 Zwiebel (ca. 80 g)
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL Majoran, getrocknet
- 6 Scheiben Bauernbrot
- 1 Knoblauchzehe
- 300 g Buttermilch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1231 kJ / 294 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 min
Eachtlengsuppe
45 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 min
Velouté von Topinambur
30 min
Hühnerleberschnitten
25 min
Zandergulasch
45 min
Erdäpfelschaumsuppe mit Steinpilzen
35 min
Leichte Käsesuppe
25 min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55min
Pannonische Bohnensuppe
50 min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35 min