Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 2 TL Salz
- 600 g Erdäpfel, mehlig, in Stücken (ca. 3-4 cm)
- 70 g Butter, in Stücken
- 120 g Frühlingszwiebel, in Stücken (ca. 2 cm)
- 50 g Essiggurken, in Stücken
- 2 - 3 EL Gurkerlwasser, nach Geschmack
- 2 EL Bärlauchpaste, selbst gemacht (siehe Variante)
- 70 g Mascarpone
- 150 g Sauerrahm
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ¼ TL Muskatnuss, gemahlen
- ¼ TL Kurkuma, gemahlen
- 1 - 2 EL frischer Schnittlauch, in Röllchen geschnitten, zum Dekorieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1069 kJ / 256 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Bärlauchcremesuppe
30min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45 min
Bärlauchsalz
27hod. 25min
Bärlauchpalatschinken mit Zitronen-Ziegenkäse-Creme
45 min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 min
Bärlauchpaste
20 min
Erdäpfelkas mit Rettich
40 min
Bärlauch-Leinölaufstrich
15 min
Erdäpfel-Bärlauchsuppe
30min
Bärlauch-Aufstrich
15 min
Kürbiskernaufstrich
5 min
Erdäpfelkas
5 min