Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oberskren
- 40 - 50 g frischer Kren, geschält, in dünnen Scheiben, nach Geschmack
- ½ TL Salz
- 320 g Schlagobers, kalt
- 1 Päckchen Sahnesteif
Buchweizenblinis und Fertigstellung
- 300 g Buchweizen
- 15 g frische Germ
- 350 g Milch
- 30 g Sonnenblumenöl, etwas mehr zum Ausbacken
- ½ TL Zucker
- 1 TL Salz
- 200 - 250 g Forellenkaviar, gekühlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1768 kJ / 423 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremespinat
30min
Vogerlsalatsuppe mit Topfennockerl
50min
Menü: Rindswangerl mit Knollenselleriepüree und Rahmgemüse
7 Std. 30 Min
Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse
45min
Mandel-Karfiol-Cremesuppe mit Kräuteröl und Fladenbrotchips
45min
Räucherforellenmousse mit Gurke
2 Std. 40 Min
Wildkräuter-Ravioli auf Brennnesselspinat
1h 50 min.
Saiblingsfilets in Erdäpfelkruste mit Frühlingskräutersauce
50min
Beiriedschnitte mit Pesto Tagliatelle auf Kürbisgemüse
1h
Kaviar-Frischkäsecreme mit Kresse-Radieschensalat
25min
Wurstknödel
1h 20min
Erdäpfelschaumsuppe mit Steinpilzen
35min