![Buchweizenblinis mit Oberskren und Forellenkaviar Buchweizenblinis mit Oberskren und Forellenkaviar](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/241145.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Oberskren
- 40 - 50 g frischer Kren, geschält, in dünnen Scheiben, nach Geschmack
- ½ TL Salz
- 320 g Schlagobers, kalt
- 1 Päckchen Sahnesteif
Buchweizenblinis und Fertigstellung
- 300 g Buchweizen
- 15 g frische Germ
- 350 g Milch
- 30 g Sonnenblumenöl, etwas mehr zum Ausbacken
- ½ TL Zucker
- 1 TL Salz
- 200 - 250 g Forellenkaviar, gekühlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1768 kJ / 423 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Bärlauchpalatschinken mit Zitronen-Ziegenkäse-Creme
45 Min
Grammelknödel
1h 30min
Velouté von Topinambur
30 Min
Dotterravioli | Spinat | Trüffel
5 Std. 10 Min
Rote Rüben Gnocchi mit Krenmousse
1 Std. 45 Min
Grießnockerl (laktosefrei)
40 Min
Marinierte Schwammerl in Öl
48 Std. 30 Min
Butternockerl
40 Min
Salzburger Nockerl
30 Min
Apfelkren
40 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min