Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de lait
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 140 g de sucre en poudre, et 8 c. à soupe pour la finition
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine de blé
- 5 œufs
- 160 g de beurre demi-sel
- 8 abricots frais, coupés en deux et dénoyautés
- 125 g de framboises fraîches
- 125 g de myrtilles
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1247.4 kJ / 297.4 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis prune-cannelle
40min
Tartelettes amandines aux figues
1 Std. 30 Min
Galette des rois aux poires et aux raisins
1 godz. 50 min
Flaugnarde aux poires
50min
Biscuit et son bavarois aux fruits d'été
2 Std.
Quatre-quarts aux poires
55 Min
Gâteau meringué aux fruits rouges
50min
Tarte au libouli
2 godz. 45 min
Le milhassou
2 Std.
Tarte crumble aux abricots
1 godz. 40 min
Amandine aux abricots
1 Std. 30 Min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min