Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 500 g di acqua
- 600 g di patate a fette sottili (0.5 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di cipollotto a metà
- 100 g di speck a cubetti
- 10 foglioline di basilico fresco lavate e asciugate
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 883 kJ / 211 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffin ai pomodori secchi ed Emmental
1h
Rotolo di frittata
45 min
Involtini di pancetta, pollo e scamorza
40min
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1h 20min
Cordon bleu di melanzana
1h
Rotolo ai piselli
50 min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h
Spirali di frittata arlecchino
2h 30min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 min
Mini tortini alla pizzaiola
55 Min
Quiche ai pomodorini
1h
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1 godz. 30 min