La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)

La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)

4.6 101 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b. per condire
  • ½ spicchio di aglio
  • 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 125 g di pomodori pelati
  • 500 g di fagioli borlotti lessati e scolati (vedere varianti)
  • 600 g di acqua
  • 125 g di pasta secca corta tipo ditalini o cannolicchi
  • 1 cucchiaini rasi di sale
  • 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 389 kcal / 1627 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...