La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)

La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)

4.6 100 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva + q.b. per condire
    2 cucchiai
  • spicchio di aglio
    ½
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    3 - 4 rametti
  • di pomodori pelati
    125 g
  • di fagioli borlotti lessati e scolati (vedere varianti)
    500 g
  • di acqua
    600 g
  • di pasta secca corta tipo ditalini o cannolicchi
    125 g
  • di sale
    1 cucchiaini rasi
  • di peperoncino piccante in polvere
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 389 kcal / 1627 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 53 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...