
Urządzenia i Akcesoria
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni
Składniki
-
2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b. per condire
-
½ spicchio di aglio
-
3 - 4 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
-
125 g di pomodori pelati
-
500 g di fagioli borlotti lessati e scolati (vedere varianti)
-
600 g di acqua
-
125 g di pasta secca corta tipo ditalini o cannolicchi
-
1 cucchiaini rasi di sale
-
1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
Wartości odżywcze na 1 porzione
Kalorie
389 kcal /
1627 kJ
Białko
16 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
53 g
Błonnik
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Francesca Barberini
10 Przepisów
Włochy
Włochy