Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 360 g Nudeln, getrocknet, Fleckerl
- 700 g Weißkraut, geviertelt, ohne Strunk, in Stücken (ca. 4 cm)
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Rapsöl
- 25 g Kristallzucker
- 2 Knoblauchzehen
- ½ TL Kümmel, gemahlen
- 1 ½ EL Paprikapulver, edelsüß
- 150 g Wasser
- 1 EL Apfelessig
- 4 TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 3 Prisen Cayennepfeffer, gemahlen
-
½
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
lub 1 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - 1 - 2 EL frischer Majoran, Blättchen gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1618 kJ / 388 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1588 mg
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Tiroler Knödel mit Linsen
50min
Eiernockerl
30 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Fisolengulasch
1h 10min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1h 25min
Bröselknödel
40 min
Wurstknödel
1 Std. 20 Min
Liptauer
15min