Urządzenia i Akcesoria
Reisauflauf mit Äpfeln
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 Portionen
Składniki
-
weißer Rundkornreis (Milchreis)250 g
-
Milch800 g
-
Butter zum Einfetten
-
Salz1 Prise
-
Vanillezucker1 TL
-
Rum (opcjonalnie) nach Geschmack2 - 3 EL
-
Rosinen (opcjonalnie) nach Geschmack2 - 3 EL
-
Äpfel, säuerlich geschält, entkernt, in Stücken600 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst20 g
-
Zucker zum Ausstreuen
-
Eier (Größe M)5
-
Zucker nach Geschmack60 - 80 g
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)1 TL
-
Zimt, gemahlen (opcjonalnie)½ TL
-
Mandelstifte100 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
377.3 kcal /
1578.4 kJ
Białko
10.2 g
Tłuszcz
18.8 g
Węglowodany
44.2 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
92.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

An unserem Tisch ist immer Platz!
26 Przepisów
Austria
Austria

An unserem Tisch ist immer Platz!
38 Przepisów
Niemcy
Niemcy

Best of 2017
24 Przepisy
Austria
Austria

Mahlzeit Österreich
12 Przepisów
Austria
Austria

Mahlzeit Österreich
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy

Thermomix. Wie nie zuvor.
218 Przepisów
Austria
Austria

TOP 10 Rezepte XXL
10 Przepisów
Austria
Austria