Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g weißer Rundkornreis (Milchreis)
- 800 g Milch
- Butter zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 1 TL Vanillezucker
- 2 - 3 EL Rum, nach Geschmack
- 2 - 3 EL Rosinen, nach Geschmack
- 600 g Äpfel, säuerlich, geschält, entkernt, in Stücken
- 20 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Zucker zum Ausstreuen
- 5 Eier (Größe M)
- 60 - 80 g Zucker, nach Geschmack
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- ½ TL Zimt, gemahlen
- 100 g Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1578.4 kJ / 377.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 92.8 mg
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50min
Grießauflauf
1h 30min
Mohnnudeln
1h 30min
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15min
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Quark-Milchreis-Auflauf
1h 35 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Scheiterhaufen
1h 30min
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Buchteln mit Vanillesauce
1 godz. 40 min