Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 2 - 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Speckwürfel
- 30 g Tomatenmark
- 2 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 TL Paprikapulver, rosenscharf
- 1 TL Kümmel, ganz
- 400 g Weißkraut, Strunk entfernt, in Stücken
- 20 g Butterschmalz
- 700 g Wasser
- 1 TL Salz
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 - 1 ¼ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 Spritzer Essig
- 4 Stängel frische Petersilie
- 1 EL Maisstärke
- 50 g Sauerrahm und 6 EL für die Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 752 kJ / 180 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 537 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1 godz. 10 min
Eachtlengsuppe
45 min
Krautsuppe
55 min
Pannonische Bohnensuppe
50 min
Bohneneintopf mit Gerste
40 min
Fisolengulasch
1 godz. 10 min
Käferbohnenmousse mit Kernöl
10min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1h
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Fiakergulasch
2h 15min
Letscho
40 min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 min