Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 40 g Olivenöl
- 10 g Tomatenmark
- ½ TL Paprikapulver, edelsüß
- 500 g Paprikaschoten, rote, grüne und gelbe, in Stücken
- 100 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 300 g geschälte Tomaten, aus der Dose
- ¼ TL Zucker
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 426 kJ / 101 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55min
Krautsuppe
55min
Paradeiskraut
35min
Krautfleckerl
40min
Rahmsuppe mit Fisolen
35min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Fisolengulasch
1 Std. 10 Min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35min
Liptauer
15 Min
Eiaufstrich mit Topfen
10min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50min