Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 EL Rosinen (opcjonalnie)
- 1 - 2 EL Rum, nach Geschmack (opcjonalnie)
- 4 Eier, getrennt
- 500 g Topfen, 20% Fett
- 30 g Feinkristallzucker
- 15 g Vanillezucker
- 3 EL Sauerrahm
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 Prise Salz
- 100 g Weizenmehl, universal
- 2 EL Butter, zum Backen in der Pfanne
- Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 410 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Marillenknödel "die Besten"
1h
Reisauflauf mit Äpfeln
1 godz. 45 min
Grießauflauf
1 godz. 30 min
Mohnnudeln
1 godz. 30 min
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Milchrahmstrudel
1sa 55 dk
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 min
Scheiterhaufen
1 godz. 30 min
Ribiselschnitten
1h