Topfenschmarrn ruckzuck

Topfenschmarrn ruckzuck

3.5 176 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Rosinen (opcjonalnie)
    2 EL
  • Rum (opcjonalnie) nach Geschmack
    1 - 2 EL
  • Eier getrennt
    4
  • Topfen, 20% Fett
    500 g
  • Feinkristallzucker
    30 g
  • Vanillezucker
    15 g
  • Sauerrahm
    3 EL
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Salz
    1 Prise
  • Weizenmehl, universal
    100 g
  • Butter zum Backen in der Pfanne
    2 EL
  • Staubzucker zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 410 kcal / 1716 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...