
Urządzenia i Akcesoria
Topfenschmarrn ruckzuck
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Rosinen (opcjonalnie)2 EL
-
Rum (opcjonalnie) nach Geschmack1 - 2 EL
-
Eier getrennt4
-
Topfen, 20% Fett500 g
-
Feinkristallzucker30 g
-
Vanillezucker15 g
-
Sauerrahm3 EL
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Salz1 Prise
-
Weizenmehl, universal100 g
-
Butter zum Backen in der Pfanne2 EL
-
Staubzucker zum Bestreuen
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
410 kcal /
1716 kJ
Białko
23 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
38 g
Błonnik
1.2 g