Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strudelteig:
- 250 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 120 g Wasser, lauwarm
- 20 g Öl
Kartoffelfüllung und Fertigstellung:
- 80 g Butter, weich
- 1 Zwiebel, halbiert
- 120 g Milch
- 500 g gekochte Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 1 EL krause Petersilie, gehackt
- 3 Eigelb
- 1 TL Salz
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- ¼ TL Muskat
- ½ TL Majoran
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2527 kJ / 604 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Mohnnudeln
1 Std. 30 Min
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1 Std.
Überbackene Speckknödel
1 Std. 30 Min
Erdäpfel-Reis-Dukaten im Sesam-Mohn-Mantel
35min
Reis-Zucchini-Puffer
50min
Erdäpfel-Spinat-Krapfen
1 Std. 25 Min
Fleischstrudel
2h
Pizzakipferl
40min
Überbackene Erdäpfelroulade mit Eierschwammerlfülle
1h 40min
Erdäpfel-Karfiol-Laibchen
1 Std. 25 Min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3h 5min
Topfenschmarrn ruckzuck
40min