Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Butter, in Stücken
- 2 EL Weizenmehl, glatt
- 1250 g reife Paradeiser, geviertelt
- 2 - 3 EL Zucker (siehe Tipp)
- 3 TL Salz
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 80 g Tomatenmark
- 100 g roter Paprika, in Stücken
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ½ TL schwarze Pfefferkörner
- 900 g Erdäpfel, geschält, in Stücken (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1694 kJ / 403 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Cremespinat
30 min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 Min
Paradeiskraut
35 Min
Kürbisgulasch
45 Min
Krautfleckerl
40 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55 Min
Fisolengulasch
1h 10 min
Linzer Seidenknödel
50 menit
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1j
Letscho
40 min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 menit