Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g walnut halves or pieces
- 20 g sesame seeds
- 300 g cooked beetroot, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 85 g cream cheese
- 1 garlic clove
- 35 g bread, stale, roughly torn
- ⅛ tsp ground cumin
- 15 g lemon juice
- ¼ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 1 Tbsp olive oil, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1043.5 kJ / 249.4 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 239.5 mg
Alternatywne przepisy
Carrot, Orange and Ginger Soup
25 Min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10min
Red Pepper Houmous
5min
Cauliflower "Couscous" Salad
10min
Beetroot Salad
10min
Pesto with Rocket and Chilli
10min
Roasted Red Pepper and Parsley Pesto
5min
Tahini and Beetroot Dip
1 Std. 15 Min
Beetroot hummus
10min
Aubergine and Almond Dip
20min
Carrot and Coconut Salad
5min
White Bean and Feta Dip
5min