Urządzenia i Akcesoria
Beetroot Houmous
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
500 g
Składniki
-
walnut halves or pieces75 g
-
sesame seeds20 g
-
cooked beetroot peeled, cut in pieces (3 cm)300 g
-
cream cheese85 g
-
garlic clove1
-
bread stale, roughly torn35 g
-
ground cumin⅛ tsp
-
lemon juice15 g
-
fine sea salt plus extra to taste¼ tsp
-
ground black pepper plus extra to taste2 pinches
-
olive oil for drizzling1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
239.5 mg
Białko
5.8 g
Kalorie
1043.5 kJ /
249.4 kcal
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
13.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Red Pepper Houmous
5 min
Red Pepper and Apple Dip
35 min
Tahini and Beetroot Dip
1 godz. 15 min
Houmous
13 godz. 30 min
Beetroot Salad
10 min
Vegetable Stock Paste
50 min
Butterbean Mash with Paprika
20 min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 min
Spiced Pear Jam and Chorizo
1 godz. 35 min
Carrot and Coconut Salad
5 min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 min
Best Basic Houmous
5 min