Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble Topping
- 70 g wholemeal flour
- 120 g plain flour
- 100 g light brown sugar
- 80 g unsalted butter, cold, diced, plus extra for greasing
- 1 tsp baking powder
- 50 g oat flakes
- 50 g flaked almonds
Pear Filling
- 1 orange, thin peelings of skin and juice (approx. 50 g)
- 30 g light brown sugar
- 600 g ripe pears cored, quartered
- 1 tsp ground cinnamon
- 150 g fresh blueberries
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1955 kJ / 467 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 70.9 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
Alternatywne przepisy
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Rhubarb Fool
1hod. 10min
Rhubarb, Clove and Ginger Jam
45 Min
Steamed Chocolate and Pear Pudding
1hod. 10min
Shortcrust pastry
5 Min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25h
Rhubarb Crumble
55min
Blueberry and Lemon Spumble
1 Std. 35 Min
Apple Crumble with Vanilla Cashew Ice Cream
1hod.
Stewed Rhubarb with Orange
10min
Ginger Flapjacks
1hod. 30min
Summer Fruit Crumble with Crème Anglaise
1hod. 10min