
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g apples unpeeled, cored, cut in
wedges that fit in feeder -
500
g red cabbage core removed, cut in 3-4 wedges that fit
in feeder - 60 g onion quartered
- 40 g unsalted butter diced
- 1 dried bay leaf
- 30 g red wine vinegar
- 30 g caster sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 150 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled - 100 g red wine
- 2 juniper berries
- 50 g redcurrant jelly
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 231.2 kcal / 967.2 kJ
- Białko
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Sód
- 334.5 mg