Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Orange Mousse
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
dark chocolate minimum 60% cocoa solids, callets or pieces200 g
-
double cream200 g
-
orange liqueur (e.g. Cointreau or Grand Marnier)1 Tbsp
-
large eggs separated4
-
sugar50 g
-
orange thin peelings, for serving1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.8 g
Kalorie
1840 kJ /
440 kcal
Tłuszcz
34.8 g
Węglowodany
23.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Fondants
40 Min
Lemon Posset
2 Std. 40 Min
Apple Sauce
15 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Blueberry Cheesecake, Yoghurt Sorbet
4 Std. 30 Min
Apple Crumble and Custard
4 Std.
Chocolate Mousse
3 Std. 20 Min
Salmon with Mango Sauce, Flat Green Beans and Carrots
1 Std.
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 Std. 40 Min
Frozen Raspberry Ripple Meringue
4 Std. 10 Min
Amaretti Crème Brulée
4 Std. 30 Min
Roasted Red Pepper Shots
30 Min