Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dark chocolate, minimum 60% cocoa solids, callets or pieces
- 200 g double cream
- 1 Tbsp orange liqueur (e.g. Cointreau or Grand Marnier)
- 4 large eggs, separated
- 50 g sugar
- 1 orange, thin peelings, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1840 kJ / 440 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Béarnaise Sauce
15min
Peppercorn Sauce
30min
Berry Christmas Pavlova Wreath
3h 30min
Chocolate Mousse Ice Cream
3h
Béarnaise Sauce
20min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 Std. 10 Min
Hollandaise Sauce
15min
Béarnaise sauce
15min
Individual Eton Mess Cheesecakes
3klst 15 min
Peach Pavlova
5h 30min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4 godz. 40 min
Lemon Posset
2 Std. 40 Min