Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dark chocolate, minimum 60% cocoa solids, callets or pieces
- 200 g double cream
- 1 Tbsp orange liqueur (e.g. Cointreau or Grand Marnier)
- 4 large eggs, separated
- 50 g sugar
- 1 orange, thin peelings, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1840 kJ / 440 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1 godz. 10 min
Béarnaise Sauce
20 Min
Red Pepper and Paprika Hollandaise Sauce
15 Min
Duck, Apricot and Pine Nut Pastilla
50 Min
Amaretti Crème Brulée
4 Std. 30 Min
Roasted Red Pepper Shots
30 min
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 Std. 10 Min
Piped Raspberry Mousse
1 Std.
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova
4hod. 40min
Lavender Shortbread
1 Std.
Lemon Posset
2h 40min