Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Orange Mousse
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
dark chocolate minimum 60% cocoa solids, callets or pieces200 g
-
double cream200 g
-
orange liqueur (e.g. Cointreau or Grand Marnier)1 Tbsp
-
large eggs separated4
-
sugar50 g
-
orange thin peelings, for serving1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.8 g
Kalorie
1840 kJ /
440 kcal
Tłuszcz
34.8 g
Węglowodany
23.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Béarnaise Sauce
20min
Crab Tart
2h 30min
Lemon Posset
2h 40min
Prune and Sausage-stuffed Pork Fillet
1h 20min
Raspberry and Chocolate Swirl Pavlova (gluten free)
4h 40min
Amaretti Crème Brulée
4h 30min
Meatballs with Romesco Sauce
1h 40min
Chocolate mousse
3h 20min
Lemon meringue tart
2h 30min
Quick Cheese Soufflés
45min
Peppercorn Sauce
30min
Hot Artichoke Dip
30min