Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beerengelee
- 3 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 100 g Beeren, gemischt, TK, aufgetaut und abgetropft
- 300 g Schwarzer Johannisbeernektar
- 2 Prisen Zimt
- 1 Orange, unbehandelt, Schale dünn abgerieben und Saft ausgepresst
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- 10 g Zucker
Joghurtcreme
- 4 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 150 g Zucker
- 500 g Joghurt, 10% Fett
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 630 kJ / 150 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Whiskeygelee mit Früchten
3 Std.
Gebrannte Kokoscreme mit kandiertem Ingwer
2 Std. 45 Min
Weißes Paradeismousse mit Rucola und Paradeisflakes
10h 50min
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 Std.
Zitronen-Pfirsich-Charlotte
6 godz. 30 min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 godz. 40 min
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10 Std. 45 Min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 godz. 30 min
Topfentorte mit Birnen
4 Std. 30 Min
Panna Cotta al caffè
5 Std.
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 Std. 10 Min