Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beerengelee
- 3 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 100 g Beeren, gemischt, TK, aufgetaut und abgetropft
- 300 g Schwarzer Johannisbeernektar
- 2 Prisen Zimt
- 1 Orange, unbehandelt, Schale dünn abgerieben und Saft ausgepresst
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- 10 g Zucker
Joghurtcreme
- 4 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 150 g Zucker
- 500 g Joghurt, 10% Fett
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 630 kJ / 150 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4h 15min
Brombeer-Quark-Terrine
8h
Safranmousse
2h 15min
Süße Rhabarber-Lasagne
5h 40min
Frucht-Trio
3 Std. 30 Min
Kloster-Cremetorte
12h
Birnen mit Schokoladen-Kardamom-Sauce
40min
Biskuitdessert Zuppa inglese
2 Std. 30 Min
Rhabarber-Mandel-Torte
4h 30min
Bananen-Eierlikör-Torte
11 Std. 40 Min
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 Std. 10 Min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 Std. 30 Min