Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Dose Birnen (800 g)
- 10 Blätter Gelatine, weiß
- 250 g Mascarpone
- 400 g Naturjoghurt
- 10 g Zitronensaft
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Birnendicksaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 844 kJ / 202 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Joghurtmousse Vanille
2h 30min
Caipirinha-Creme
3h 30min
Brombeer-Quark-Terrine
8 godz.
Engelsspeise
30 min
Cassata-Creme
20 min
Biskuitdessert Zuppa inglese
2h 30min
Erdbeermousse
4h 15min
Panna Cotta al caffè
5h
Beerenmousse
5h
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30min
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1h
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2h 30min