Urządzenia i Akcesoria
Waldorfsalat
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
10 Portionen
Składniki
-
Weißkohl in Stücken500 g
-
Möhren in Stücken200 g
-
Walnüsse, halbiert100 g
-
gekochter Schinken in Stücken200 g
-
Rosine100 g
-
Wasser500 g
-
Salz2 TL
-
Sellerie-Streifen, süß-sauer eingelegt (Abtropfgew. 190 g), abgetropft2 Gläser
Dressing
-
Crème fraîche350 g
-
Frischkäse200 g
-
Weißweinessig2 EL
-
Salz2 TL
-
weißer Pfeffer, gemahlen½ TL
-
Zucker2 Prisen
-
Petersilie gehackt1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
1317 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
4.9 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Silvester-Buffet!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Waldorfsalat
30 min
Radieschen-Zaziki
10 min
Glückstädter Matjestopf
3 godz. 30 min
Radieschen-Apfel-Salat
10 min
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40 min
Rote-Bete-Salat mit Apfel
10 min
Brokkoli-Wurst-Salat
10 min
Waldorfsalat mit Cranberrys
20 min
Rheinischer Wurstsalat
1 godz. 15 min
Balsamico-Paradeiser
25 min
Fleischsalat
10 min
Griechischer Weißkrautsalat
2 godz. 15 min