Urządzenia i Akcesoria
Spreewälder Mohnpielen (Brandenburg)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
8 Portionen
Składniki
Mohnmischung
-
Mohn300 g
-
Rosine150 g
-
Orangenlikör (z.B. Cointreau)30 g
-
Zucker100 g
-
Milch500 g
Weißbrotmischung und Fertigstellung
-
Mandeln50 g
-
Brötchen altbacken, in dünnen Scheiben (1 cm)200 g
-
Zucker100 g
-
Milch500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
18 g
Kalorie
2426 kJ /
580 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
10.6 g
Węglowodany
65 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Deutsche Küche
17 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Gewürz-Milchreis
55 min
Eierpunsch
20 min
Landweinbowle mit Früchten von der Streuobstwiese
1 godz. 10 min
Pudding Oma Erna
2 godz. 30 min
Apfel-Schmand-Torte
2 godz.
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10 godz. 45 min
Apfel-Wein-Tarte
3 godz.
Bratapfelauflauf mit Marzipanguss
50 min
Joghurt-Grießkuchen
5 godz.
Butterkuchen mit Mohn
4 godz.
Friesischer Eiergrog (Niedersachsen)
15 min
Quarkstollen
1 godz. 10 min