Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln

Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln

4.7 431 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1200 g
  • Rib Eye (siehe Tipp)
    900 g
  • Salz
    1 ½ - 2 TL
  • Möhren (150 g), längs halbiert oder geviertelt
    1 - 2
  • Petersilienwurzeln (150 g), längs halbiert oder geviertelt
    1 - 2
  • Porree (10-15 cm lang)
    1 Stück
  • Kartoffeln z.B. Sylter Kartoffeln oder andere kleine Kartoffeln wie Drillinge, geschält
    750 g
  • Sahne
    200 g
  • Toastbrot (2-3 Scheiben), entrindet, in Stücken
    30 g
  • Zucker (opcjonalnie)
    1 Prise
  • Sahne-Meerrettich aus dem Glas
    30 - 40 g
  • Butter kalt, in Stücken
    40 g
  • frischer Meerrettich (opcjonalnie) gerieben
    2 TL
  • Schnittlauch in Röllchen
    ½ Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 774 kcal / 3238 kJ
Białko 56 g
Tłuszcz 41 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...