Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g Wasser
- 900 g Rib Eye (siehe Tipp)
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 1 - 2 Möhren (150 g), längs halbiert oder geviertelt
- 1 - 2 Petersilienwurzeln (150 g), längs halbiert oder geviertelt
- 1 Stück Porree (10-15 cm lang)
- 750 g Kartoffeln, z.B. Sylter Kartoffeln oder andere kleine Kartoffeln wie Drillinge, geschält
- 200 g Sahne
- 30 g Toastbrot (2-3 Scheiben), entrindet, in Stücken
- 1 Prise Zucker (opcjonalnie)
- 30 - 40 g Sahne-Meerrettich aus dem Glas
- 40 g Butter, kalt, in Stücken
- 2 TL frischer Meerrettich, gerieben (opcjonalnie)
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3238 kJ / 774 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Krustenbraten mit Malzsauce
2h 40 min
Panierter Fisch mit Remoulade
40 min
Sauerbratenragout
49 Std.
Geschnetzeltes in Meerrettichrahm
45 Min
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1h 10 min
Sauerbraten
72 Std.
Leber Berliner Art (Berlin)
50 menit
Roastbeef mit Rösti und Tatarensauce
40 min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2j
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1j 30 menit
Sauerbraten mit Spätzle
53 Std.
Rinderrouladen mit Knödeln und Rotkohl
2h 45 min