Wersje kompatybilne
Lachsforelle mit Senf-Hollandaise und Ofenkartoffeln
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ofenkartoffeln und Lachsforellen
- 1000 g Kartoffeln, klein, z.B. Drillinge, längs halbiert
- 2 EL grobes Salz
- 2 EL Olivenöl und etwas mehr zum Braten
- 4 Stück Lachsforelle, frisch (600–800 g)
- Salz zum Würzen
- Mehl zum Bemehlen
- Butterschmalz zum Braten
Senf-Hollandaise
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- ½ EL Zitronensaft
- 50 g Weißwein
- ¼ TL Salz
- 1 Prise weißer Pfeffer, gemahlen
- 4 Eigelb
- 3 TL Senf, grob (z.B. Maille à l`Ancienne)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4507 kJ / 1076 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 73 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjes mit Radieschensalat
50 menit
Forellen des Bischofs
35 Min
Zander mit Spinat, Linguine und Beurre blanc
35 Min
Zander mit Spinat
30 min
Kabeljau in Senfsauce
40 min
Garnelen und Lachs mit Wermutsauce
35 Min
Kabeljau mit Sahnekartoffeln und Blattspinat
45 Min
Kalbstafelspitz
50 menit
Fisch-Piccata
1j
Entenbrust mit Roter Bete und Kartoffelgratin
1j 20 menit
Kaninchen in Barolosauce
1 Std. 15 Min
Fisch mit Kräuter-Käse-Kruste
1 Std. 15 Min