Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Reibekuchen
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 600 g Kartoffeln, in Stücken
- 50 g Haferflocken, zart
- 1 Ei
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
Dillcreme und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Stängel Dill, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 200 g Crème fraîche
- 10 g Zitronensaft
- ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Paprika edelsüß
- 12 Scheiben Räucherlachs
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2077 kJ / 496 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 17 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfannkuchenschnecken mit Spargel
2h
Sauerbratenragout
48h
Rotbarsch mit Tomaten, Möhren und Reis
50min
Eierplatte Frankfurter Art
30min
Kabeljau mit Senfsauce, Petersilienwurzelcreme und Brokkoli
1 Std.
Forelle mit Sauce Hollandaise und Gemüse
50min
Roastbeef mit Senfkruste
2 Std. 20 Min
Kalbsfilet mit Kräuterkruste und Selleriecreme
1h 45min
Kabeljau mit Bärlauchkruste
45min
Saltimbocca mit Ofengemüse
2h 10min
Rinderfilet Wellington
3 Std.
Schnelle Sauce Hollandaise
10 Min