![Lammkeule alla Romana Lammkeule alla Romana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/04216674-45A4-4618-A93B-8BB3CF5C550B/Derivates/B7763663-7DB7-4E52-8F26-53DAC7A0185C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Lammkeule (1600-2000 g)
- 100 g Olivenöl
- 2 Knoblauchzehen
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 Zweige Thymian, abgezupft
- 4 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 1 Brötchen, trocken, in Stücken
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 350 g Suppengemüse, in Stücken
- 200 g Fleischtomaten, geviertelt
- 300 - 500 g Rotwein, nach Geschmack
- 50 - 100 g Sahne, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2367 kJ / 565 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaninchen alla Liguria
10 godz.
Entenkeule mit Maronen-Kartoffel-Püree und Fenchelgemüse
2h
Coq au vin
2h
Dahi Wali Macchi (Schellfisch in Joghurt gebacken)
50min
Wildschwein-Ragout
1h 30min
Lachsforelle mit Senf-Hollandaise und Ofenkartoffeln
45min
Saibling mit Wurzelgemüse und Erdäpfelstampf
1h
Kaninchen in Barolosauce
1h 15min
Lammhüfte mit Erbsen-Minz-Püree
50min
Wildschweingulasch mit Nudeln
2h
Entenbrust mit Roter Bete und Kartoffelgratin
1h 20min
Leber Berliner Art (Berlin)
50min