Tomato Soup with Burrata

4.6 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • tomatoes ripe, quartered
    1000 g
  • red onion sliced (1-1.5 cm)
    100 g
  • olive oil
    30 g
  • garlic cloves
    4
  • fresh basil leaves plus extra for garnishing
    40 g
  • boiling water
    150 g
  • vegetable stock paste, homemade (see tip)
    ½ tsp
    ½ vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    3 pinches
  • double cream
    40 g
  • burrata cheese (approx. 2 balls)
    250 - 300 g
  • croutons for garnishing

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 742.1 mg
Białko 18.5 g
Kalorie 1544.3 kJ / 369.1 kcal
Tłuszcz 27.1 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Węglowodany 15.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...