Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 g dried porcini mushrooms
- 30 g water
- 100 g fresh portobello mushrooms, roughly cut in pieces
- 50 g unsalted butter, cold, diced
- 60 g shallots, halved
- 120 g dry white wine
-
½
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp chicken stock paste, homemade - 200 g boiling water
- 125 g single cream (approx. 18 % fat)
- 25 g plain flour
- ¼ - ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 3309 kJ / 789 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Tłuszcz nasycony
- 49 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 1636 mg
Alternatywne przepisy
Peppercorn Sauce
30min
Asparagus with Romesco Sauce
30min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1 godz. 20 min
Sautéed Leeks (170-200 g)
20min
Soubise Sauce
30min
Béchamel Sauce
15 min
Sautéed Shallots (350 g)
25min
Caramelised Onions (400-500 g)
50 min
Sautéed Fresh Mushrooms (300 g)
25min
Steamed Plaice with Tomato Sauce
30min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50 min
Sautéed Courgettes (200 g)
20min