Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 g dried porcini mushrooms
- 30 g water
- 100 g fresh portobello mushrooms, roughly cut in pieces
- 50 g unsalted butter, cold, diced
- 60 g shallots, halved
- 120 g dry white wine
-
½
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ tsp chicken stock paste, homemade - 200 g boiling water
- 125 g single cream (approx. 18 % fat)
- 25 g plain flour
- ¼ - ½ tsp fine sea salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- fine sea salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 3309 kJ / 789 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Tłuszcz nasycony
- 49 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 1636 mg
Alternatywne przepisy
Creamy tomato soup
30 min
Grated Parmesan Cheese
5 min
Cauliflower Cheese Soup
30 min
Leek and Potato Soup
1 godz.
Broccoli and stilton soup
30 min
Onion Soup
1 godz.
Creamy Mushroom Soup
20min
Chicken and mushrooms in red wine
45 min
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30 min
Mussels in Cream and White Wine Sauce
45 min
Porcini Mushroom Risotto
35min
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 min