Urządzenia i Akcesoria
Red Pepper Houmous
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
900 g
Składniki
-
sesame seeds150 g
-
cumin seeds1 ½ tsp
-
500 g cooked chickpeastinned chickpeas rinsed and drained (2 x 400 g tins)480 g
-
lemon juice30 g
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil plus optional extra for drizzling30 g
-
red peppers roasted150 g
-
fine sea salt¾ tsp
-
ground pepper1 pinch
-
paprika for garnishing1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 900 g
Sód
2458.5 mg
Białko
62.8 g
Kalorie
7789.4 kJ /
1861.7 kcal
Tłuszcz
117.5 g
Błonnik
51.7 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Węglowodany
159.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Courgette and Carrot Loaf
45 min
Chocolate Orange Mousse
2 godz. 20 min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 min
Guacamole
5 min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 min
Beetroot Houmous
15 min
Apricot and Nut Stuffing
45 min
Peshwari Naans
2 godz.
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 min
Houmous
13 godz. 30 min
Chorizo and Butternut Squash Soup
30 min
Best Basic Houmous
5 min