Chili con carne

Chili con carne

4.6 318 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

  • 250 g di Cheddar a pezzi (2 cm)
    250 g Emmental, a pezzi (2 cm)
Guacamole
  • 450 g di polpa di avocado maturi, a pezzi (3 cm)
  • 30 g di succo di lime, spremuto fresco
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Chili
  • 2 cipolle in quarti
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 8 peperoni friggitelli a pezzi
  • 750 g di carne trita di manzo
  • 400 g di pomodori in scatola a pezzettoni
  • 30 g di concentrato di pomodoro
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 2 cucchiaini di sale
  • 2 cucchiaini di paprika dolce in polvere
  • ½ cucchiaino di cumino in polvere
  • 1 pizzico di pepe macinato
    1 pizzico di peperoncino piccante fresco
  • 500 g di fagioli neri interi in scatola sgocciolati
  • 250 g di panna acida
    250 g di yogurt naturale

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 37 g
Kalorie 1866 kJ / 446 kcal
Tłuszcz 26.1 g
Błonnik 5.9 g
Węglowodany 16.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...