Polenta con fonduta di formaggi

Polenta con fonduta di formaggi

4.7 178 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

Fonduta di formaggi
  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 50 g di Gorgonzola
  • 50 g di Fontina a pezzi
  • 50 g di Taleggio a pezzi
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Polenta
  • 1500 g di acqua
  • 1 cucchiaio di sale grosso
  • 15 g olio extravergine di oliva
  • 400 g di farina di mais bramata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 22.1 g
Kalorie 3335 kJ / 797 kcal
Tłuszcz 41.8 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 83 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...