Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g burro
- 150 g di mortadella a pezzi
- 100 g di prosciutto cotto a pezzi
- 300 g di pane raffermo, ammollato nel latte per 10 minuti e strizzato
- 2 uova
- 30 g di formaggio grattugiato a piacere
- 170 g di ricotta vaccina, scolata dal siero
- 3 fettine di formaggio fuso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1309 kJ / 313 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Scarpaccia
1u.
Torta di pane salata
55 Min
Polpettone di purè di patate e carne
1u.
Plumcake salato con piselli, zucchine e formaggio di capra
1 Std. 35 Min
Torta salata lucana
1 Std. 10 Min
Sformato di pane con porri e crema al Parmigiano reggiano filante
50min
Salame di patate e tonno
6h 30min
Sformatini di Parmigiano su letto di verdure stufate a vapore con aceto balsamico
50min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min
Plumcake salato vegetariano
1 Std. 15 Min
Sformato di riso con brie e cotto
1u. 30min
Uova filanti
15min