Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 235 g di farina tipo 00
- 2 uova
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 30 g di burro + q.b.
- 250 g di Emmental a fette (2 mm circa)
- 250 g di prosciutto cotto a fette
- 500 g di latte intero
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3656.8 kJ / 874 kcal
- Białko
- 49.6 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 50.9 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpettone di purè di patate e carne
1h
Bottoncini con wurstel
5 Std.
Chizze al Parmigiano reggiano
1 Std. 20 Min
Polpette di pollo cuore di formaggio e finocchi
1h
Crescentine modenesi
11 godz.
Focaccia alla crema di formaggi
2 godz. 10 min
Gnocco al forno con i ciccioli
4h 50min
Gnocco emiliano
4h 50min
Polpettone in crosta
1u. 10min
Tortelli verdi
3 godz. 30 min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 Std. 55 Min
Tigelle
3h 50min