Gnocchi alle mandorle

Gnocchi alle mandorle

4.1 14 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Gnocchi
  • 40 g di mandorle pelate
  • 500 g di acqua
  • 700 g di patate pelate e a fette (0.5 cm)
  • 220 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1 pizzico di sale
Salsa alle mandorle
  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di mandorle pelate
  • 6 foglie di salvia fresca lavate e asciugate
  • 2 foglie di menta lavate e asciugate
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 120 g olio extravergine di oliva

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 22.1 g
Kalorie 3770 kJ / 901 kcal
Tłuszcz 55 g
Błonnik 8.7 g
Węglowodany 79.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...