Gnocchi alle mandorle
TM5 TM6

Gnocchi alle mandorle

4.3 (12 ocen)

Składniki

Gnocchi

  • 40 g di mandorle pelate
  • 500 g di acqua
  • 700 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
  • 220 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
  • 1 pizzico di sale

Salsa alle mandorle

  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di mandorle pelate
  • 6 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
  • 2 foglie di menta, lavate e asciugate
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 120 g di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
3770 kJ / 901 kcal
Białko
22.1 g
Węglowodany
79.3 g
Tłuszcz
55 g
Błonnik
8.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy