Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 40 g di mandorle pelate
- 500 g di acqua
- 700 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
- 220 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 pizzico di sale
Salsa alle mandorle
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di mandorle pelate
- 6 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 2 foglie di menta, lavate e asciugate
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 120 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3770 kJ / 901 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 79.3 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 8.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli con pesto di rucola e bresaola
30 min
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25min
Tagliatelle al pesto di pistacchio e limone
30 min
Risotto alle more
40 min
Gnocchi allo yogurt e prosciutto crudo
1h 10min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min
Pesto di nocciole
10min
Maltagliati pomodori e mandorle
45 min
Tagliatelle di mais e riso con gamberi e pesto di zucchine (senza glutine)
35min
Trofie pesto di pistacchi e arancia
20 min
Pesto di ricotta e noci
10min
Farfalle al pesto di frutta secca e caprino
30 min