Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zucchine
- 3 zucchine grandi, a metà nel senso della lunghezza e private dei semi
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno alla marinara
- 2 scalogni
- 1 spicchio di aglio
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di curry in polvere
- 300 g di tranci di nasello, senza pelle e spine, a tocchi
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 200 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 3 gocce di Tabasco (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di erba cipollina fresca, tritata
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 614 kJ / 147 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzane ripiene light
1 Std.
Zucchine ripiene
1 Std. 10 Min
Verza ripiena di champignon e salsa ai funghi porcini
1h 30min
Peperoni ripieni
1h 5min
Finocchi ripieni al cous cous
1 Std.
Fagottini verdi al vapore
45 Min
Zucchine ripiene di uova
1 Std.
Tacchino in agrodolce
1 Std. 10 Min
Cipolle ripiene al prosciutto
1 Std.
Uova in tazza su strati di verdura
45 Min
Zucchine ripiene alla ligure
1h 30min
Piccole parmigiane filanti al vapore
2 Std. 35 Min