![Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów) Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/227550.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki
- 100 g mąki kokosowej
- 85 g cukru trzcinowego
- 40 g oleju słonecznikowego
- 120 g napoju kokosowego (patrz wskazówka)
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
- ¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- ¼ łyżeczki soli
- 75 g żurawiny, suszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 247 kJ / 59 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1h
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1 godz. 50 min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 godz.
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Placki z mąki kokosowej
30 Min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 Min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 Std. 45 Min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 Min
Bezglutenowe placuszki bananowe
25 Min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Wegańskie ciastka bananowe
1h 5min
Ciasteczka owsiane z bananami
35 min