Urządzenia i Akcesoria
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
25 sztuk
Składniki
-
300 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
100 g mąki kokosowej
-
85 g cukru trzcinowego
-
40 g oleju słonecznikowego
-
120 g napoju kokosowego (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
¼ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
¼ łyżeczki soli
-
75 g żurawiny, suszonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
0.8 g
Kalorie
247 kJ /
59 kcal
Tłuszcz
2.3 g
Węglowodany
7.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA ALERGIKÓW
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowe placuszki bananowe
25 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Muffiny z mąki owsianej z masłem orzechowym
50 min
Ciasteczka marchewkowe z komosą ryżową
1 godz.
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 min
Ciastka czekoladowo-pomarańczowe (bez cukru)
35 min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1 godz. 50 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Ciasteczka owsiane z bananami
35 min
Ciasteczka bananowo-orzechowe
45 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min