Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus z dyni
-
250
g miąższu dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
lub 250 g miąższu dyni piżmowej, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki - 10 g masła
- 50 g miodu, płynnego
Ciasto
- 120 g mleka
- 20 g drożdży świeżych
- 20 g cukru trzcinowego
- 2 jajka
- 400 - 430 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- masło, do natłuszczenia tortownicy
- 1 łyżka miodu, płynnego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 798.1 kJ / 190.8 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 20 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2h 40min
Tort dyniowy
2h 40min
Deser kokosowy z Varomy
1 Std.
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2h
Hummus z dyni
1 Std.
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 Std. 10 Min
Dyniowy shake z ziarnami amarantusa
25 Min
Zupa z pieczonej dyni
50min
Placki dyniowe z parmezanem
45min
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 Std. 30 Min
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9h
Halloweenowe ciasto dyniowe
2h 10min