
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus z dyni
-
250
g miąższu dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
lub 250 g miąższu dyni piżmowej obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki - 10 g masła
- 50 g miodu, płynnego
Ciasto
- 120 g mleka
- 20 g drożdży świeżych
- 20 g cukru trzcinowego
- 2 jajka
- 400 - 430 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 płaska łyżeczka cynamonu, mielonego
- ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- masło do natłuszczenia tortownicy
- 1 łyżka miodu, płynnego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 190.8 kcal / 798.1 kJ
- Białko
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Węglowodany
- 37 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 20 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 godz.
Dyniowy shake z ziarnami amarantusa
25 min
Halloweenowe bułeczki dyniowe
2 godz. 40 min
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Hummus z dyni
1 godz.
Dyniowy chlebek do odrywania (bez laktozy)
2 godz. 30 min
Tarta dyniowa
3 godz. 15 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Sernik dyniowy na czekoladowym spodzie
9 godz.
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min
Placki dyniowe z parmezanem
45 min