Dyniowe bułeczki śniadaniowe

Dyniowe bułeczki śniadaniowe

3.9 320 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk

Składniki

Mus z dyni
  • miąższu dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    250 g
    250 g miąższu dyni piżmowej, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • masła
    10 g
  • miodu, płynnego
    50 g
Ciasto
  • mleka
    120 g
  • drożdży świeżych
    20 g
  • cukru trzcinowego
    20 g
  • jajka
    2
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
    400 - 430 g
  • cynamonu, mielonego
    1 płaska łyżeczka
  • imbiru, suszonego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • masło do natłuszczenia tortownicy
  • miodu, płynnego
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 190.8 kcal / 798.1 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 2.4 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 20 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...