
Urządzenia i Akcesoria
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 sztuk
Składniki
Mus z dyni
-
miąższu dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki250 g
-
masła10 g
-
miodu, płynnego50 g
Ciasto
-
mleka120 g
-
drożdży świeżych20 g
-
cukru trzcinowego20 g
-
jajka2
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu400 - 430 g
-
cynamonu, mielonego1 płaska łyżeczka
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
masło do natłuszczenia tortownicy
-
miodu, płynnego1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
190.8 kcal /
798.1 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
2.4 g
Węglowodany
37 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
20 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska