Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo da Ilha
- 2 dentes de alho
- 25 g azeite
- 400 g favas frescas s/ pele
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de tomilho
- 1200 g água
- 20 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 240 g farinha de milho
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 510.5 kJ / 122 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 268.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de feijão-verde, grão e requeijão
35 min
Tabule com tomate e hortelã
1h
Salada de cuscuz com beringela
30 min
Salada de bulgur com requeijão e hortelã
30 min
Frango com parmesão, limão e espirais de curgete - TM6
30 min
Menu: Sopa de tomate e feijão com Omelete de couve e feta
40 min
Fondue de abóbora com camarão
Keine Bewertungen
Salada de lentilhas com Camembert
1h 10 min
Salada de grão e tomate com molho de hortelã
10 min
Muffins de batata-doce
30 min
Bucatini de beterraba e feta
25 min
Cuscuz mediterrânico
10 min