Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nadzienie
- 500 g malin, świeżych
- 150 g cukru
- 20 g mąki kukurydzianej
- ¼ łyżeczki soli gruboziarnistej
Ciasto
- 220 - 240 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do posmarowania wierzchu ciasta
- cukier puder, do oprószenia powierzchni ciasta
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1156.4 kJ / 276.4 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 126.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasteczka z wiśniami
1h 30min
Rabarbarowa lasagne
1 Std. 10 Min
Pomidory zapiekane pod kruszonką
1h
Cynamonowe smores
1h 50min
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Czereśniowa galette
1 Std. 25 Min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h
Ciasto serowe (Tiropita)
1 Std. 10 Min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1h 30min
Babeczki z płynnym karmelem
25 menit
Tiramisu Caffé Latte
1h 30min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min