Malinowy cobbler
TM5 TM6

Malinowy cobbler

Składniki

Nadzienie

  • 500 g malin, świeżych
  • 150 g cukru
  • 20 g mąki kukurydzianej
  • ¼ łyżeczki soli gruboziarnistej

Ciasto

  • 220 - 240 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do wyrobienia ciasta
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50 g cukru
  • ¼ łyżeczki soli
  • 100 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 200 g śmietany, 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do posmarowania powierzchni ciasta
  • cukier puder, do oprószenia powierzchni ciasta

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1100 kJ / 262 kcal
Białko
2.8 g
Węglowodany
38.7 g
Tłuszcz
12.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie