
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Nadzienie
- 500 g malin, świeżych
- 150 g cukru
- 20 g mąki kukurydzianej
- ¼ łyżeczki soli gruboziarnistej
Ciasto
- 220 - 240 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 50 g cukru
- ¼ łyżeczki soli
- 100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu plus dodatkowa ilość do posmarowania wierzchu ciasta
- cukier puder do oprószenia powierzchni ciasta
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 276.4 kcal / 1156.4 kJ
- Białko
- 3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Sód
- 126.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle z pomidorami i karmelizowanym fenkułem
55 min
Pływające wyspy
45 min
Rabarbarowa lasagne
1 godz. 10 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5 godz. 30 min
Drożdżówki Gibassier
2 godz. 10 min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2 godz. 30 min
Kostka malinowa z białą czekoladą
9 godz. 20 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Suflety z owocami leśnymi
50 min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min