
Urządzenia i Akcesoria
Malinowy cobbler
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
Nadzienie
-
malin, świeżych500 g
-
cukru150 g
-
mąki kukurydzianej20 g
-
soli gruboziarnistej¼ łyżeczki
Ciasto
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu220 - 240 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
cukru50 g
-
soli¼ łyżeczki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu plus dodatkowa ilość do posmarowania wierzchu ciasta200 g
-
cukier puder do oprószenia powierzchni ciasta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
276.4 kcal /
1156.4 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
13.5 g
Węglowodany
37.5 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
126.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska