Urządzenia i Akcesoria
Knelki z piersi kurczaka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
200 g piersi z kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki
-
40 g bułki tartej
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ¾ - 3 łyżeczki soli
-
220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
woda ilość do gotowania knelków
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12.8 g
Kalorie
1013.2 kJ /
242 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
9.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1 godz. 5 min
Żur z klopsikami na Varomie
1 godz.
Smarowidło (pâté) z tuńczyka
1 godz. 55 min
Chrupiące paluszki z kurczaka (goujons)
40 min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Salsa Verde
15 min
Zupa cytrynowa z jajkiem (Avgolemono)
1 godz. 15 min
Zupa warzywna i jajka w kokilkach ze szpinakiem
1 godz.
Kartacze z mięsem
1 godz.
Sałatka z grillowanym indykiem
20 min
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Pulpety perłowe z ryżem
2 godz.