Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z wiśniami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
1500 g wody
-
10 g oleju rzepakowego
-
50 g migdałów, w słupkach
-
300 g makaronu, suchego świderki
-
2 łyżki masła miękkiego
-
360 g wiśni z kompotu bez pestek, odsączonych z zalewy
-
4 jajka
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
200 g mleka
-
30 g cukru wanilinowego30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
30 g cukru
-
120 g ciastek dla dzieci kokosowych
-
40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
cukier puder do oprószenia zapiekanki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16 g
Kalorie
2795 kJ /
669 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
4.9 g
Węglowodany
76 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DZIECINNIE PROSTE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 godz. 40 min
Deser czekoladowy z biszkoptami
6 godz. 20 min
Pasta z kaszy jęczmiennej z suszonymi pomidorami
1 godz.
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Rabarbarowa lasagne
1 godz. 10 min
Zupa warzywna z makaronem, rolada wieprzowa z warzywami, budyń i muffinki
1 godz. 40 min
Zupa pomidorowa z chlebem, omlet ze szpinakiem i ratatouille na parze
1 godz. 5 min
Lody truskawkowo-sernikowe
12 godz. 30 min
Deser kokosowy z Varomy
1 godz.
Lodowe parfait na patyku
5 godz. 40 min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 godz. 30 min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.