Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sobras de pão
- 1 limão (casca, só a parte amarela)
- 10 g salsa
- 800 g água
- 450 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços pequenos
- 1 c. chá de sal
- 350 g lombo de salmão
- 15 g ketchup
- 15 g mostarda
- 10 g aneto
- Azeite q.b. p/ regar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 328.7 kJ / 78.6 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 197.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batatas-doces recheadas com peru
30 min
Salmão à florentina
45 min
Pataniscas de peixe e molho de iogurte
20 min
Barrinhas de peixe
2h 30min
Piza de cebola, brie e gorgonzola
1h
Crepes de pescada
1h 15min
Rolo de peru com cogumelos
50 min
Hambúrgueres de salmão com ervas aromáticas e limão com palitos de curgete e parmesão
30 min
Hambúrgueres de atum com salada fresca de batata-doce
40 min
Hambúrguer de bacalhau
20 min
Pastéis de pescada e batata-doce
1h
Empadão de salmão com purés de ervilhas e de cenoura
1h 25min