Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 460 g postas de bacalhau demolhado (2 postas aprox.)
- 100 g pistácio
- 10 g salsa
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 500 g água
- ½ limão, só raspa
- ½ laranja, só raspa
- ½ c. chá de sal
- 100 g cuscuz
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 5444.1 kJ / 1301.2 kcal
- Białko
- 162.1 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 43.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 16763.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Abóbora-manteiga com bacalhau e camarão
2h
Húmus de amêndoa
10min
Húmus de tomate e feijão-branco
5 Min
Crumble de banana e pera
30min
Douradas com crumble de avelã e bulgur de legumes
1h
Bacalhau com puré de grão e batata doce
35min
Fondant de chocolate
15 min
Salada de salmão com vinagreta de funcho em frasco
25min
Papelote de pescada com laranja com cuscuz de tomate, pimentos e cebola roxa
35min
Lombinhos de porco com frutos silvestres
11j
Cuscuz de laranja com salmão ao vapor
35min
Papelotes de salmão com cuscuz com tomate seco
35min