Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cenoura cortada em pedaços
- 200 g couve-flor, só os ramos
- 200 g feijão-verde cortado em juliana
- 400 g lombos de pescada descongelados
- Sal q.b. p/ temperar
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 800 g água
- 6 ovos
- 1000 g leite
- 90 g farinha
- 40 g manteiga
- Noz-moscada q.b. p/ temperar
- 80 g azeitonas pretas s/ caroço cortadas em rodelas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1539.3 kJ / 367.9 kcal
- Białko
- 25.9 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 308.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fofo de peixe
1 Std. 10 Min
Bacalhau da consoada gratinado
1 Std. 15 Min
Empadão de feijão-branco com atum
40 Min
Lombinhos de porco com tomate e manjericão e arroz de limão
1 Std.
Empadão de peixe e ervilhas
1 Std. 30 Min
Empadão de peixe
1 Std.
Gratinado de peixe
1 Std. 10 Min
Gratinado de peixe com feijão-verde e couve-flor
1 Std. 30 Min
Bacalhau à abade de Priscos
50 Min
Empadão de brócolos com peixe
1 godz. 35 min
Empadão de salmão com purés de ervilhas e de cenoura
1 Std. 25 Min
Empadão de peixe
1 Std. 15 Min