Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 1200 g água
- 2 c. chá de sal
- 350 g massa pérola
- 100 g ervilhas descongeladas
- 35 g azeite
- 2 dentes de alho
- 150 g chouriço cortado em rodelas
- 150 g tomate-cereja cortado em metades
- 1 malagueta vermelha cortada em rodelas
- 200 g curgete cortada em palitos
- 1 c. chá de paprika
- 150 g queijo feta esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1981 kJ / 473.5 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 21.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1331.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com frango e abóbora
45 min
Massa com frango e molho barbecue
40 min
Timbale de esparguete
55min
Noodles com ervilhas e chouriço
40 min
Farfalle com curgete e limão
45 min
Salada primavera
30 min
Salada de feijão e maçã
15min
Massa com bacon, ervilhas e manjericão
40 min
Linguine com delícias do mar e agrião
25min
Penne com húmus e atum
30 min
Massa da quinta
40 min
Salada de massa e grão
25min