Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g chalota
- 1 dente de alho
- 30 g manteiga
- 300 g cogumelos laminados
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 10 g vinho do Porto
- 30 g pinhões torrados
- 20 g natas
- ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 750.1 kJ / 179.3 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 342.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Húmus de tomate seco com crackers
1h 15min
Cocktail de frutos vermelhos
10min
Cocotes
40min
Risoto de alcachofra
30min
Croquetes de queijo e espinafres
30min
Dip de tomate e queijo-creme
5min
Pãezinhos aromatizados
2h
Alheira com brócolos e ovos de codorniz
40min
Blinis com tomilho limão e salmão marinado
72h
Fritata com pesto de coentros e queijo de cabra
30min
Ceviche de salmão
5h
Bolinhas de queijo de cabra, uvas e pistácio
45min